Vereniging Oud-leerlingen Libanon

Op 8 oktober 1998 is de Vereniging Oud-leerlingen Libanon opgericht, een bloeiende vereniging met inmiddels tegen de 750 leden. Deze vereniging heeft zich ten doel gesteld om het contact tussen oud-leerlingen onderling, maar ook tussen oud leerlingen en (oud) docenten zo veel mogelijk te bevorderen. Zij doet dit onder meer door het uitgeven van de “VOLtreffer”, het verenigingsblad dat vier keer per jaar verschijnt. Verder organiseert zij reünies, ledendagen e.d.


Het adres van de ledenadministratie: Vereniging Oud-leerlingen Libanon (VOL) Grooten Sloot 32, 2661 SN Bergschenhoek Website: www.vol-libanonlyceum.nl Email: admin@vol-libanonlyceum.nl
Lustrumboeken
Eeuwfeest Libanon 100
Het lustrum ligt inmiddels al weer achter ons. Het was een gedenkwaardig jaar. We kijken met veel plezier terug op wat met medewerking van velen tot stand is gebracht. Het is voorbij maar niet weg. De moderne hulpmiddelen helpen ons een handje.

DVD

Veel hoogtepunten van de viering van het 100-jarig bestaan van het Libanon Lyceum zijn namelijk vastgelegd op een DVD.

Daarop is een video van de reünie op het ss Rotterdam te zien alsmede impressies van de acht themabijeenkomsten. Zoals: de klassieke muziekconcerten met Elly Ameling en Klara Uleman in een kostelijk duet; de avond over coaching in de sport met o.a. Robert Eenhoorn, Robin van Galen en Thijs Libregts o.l.v. Tom Egbers; de avond over maatschappelijk verantwoord ondernemen met o.a. Anthony Burgmans en oud-burgemeester Ivo Opstelten; het onderwijscongres in de Burgerzaal van het Stadhuis met o.a. Ankie Verlaan, Felix Rottenberg en Els Oosterlaan; de Libanon lezing door oud-minister Ronald Plasterk (eveneens in de Burgerzaal) en muziek gemaakt door oud-leerlingen onder leiding van Stephen Rothman op de avond “Best of the concerts”.

Verder is op de DVD de Hall of Fame te zien: een productie waarin ruim 50 bekend geworden oud-Libanezen op het gebied van kunst en cultuur, journalistiek, wetenschap, openbaar bestuur, sport en ondernemerschap worden belicht. De presentatie is gemaakt door huidige leerlingen van 4 en 5 VWO. De Hall of Fame bevat ook een lijst van oud-Libanezen die hoogleraar zijn geworden.Het geheel vormt een voor het Libanon Lyceum historisch document. Een aandenken aan een jaar vol activiteiten.

Boek
 
Ook het verleden van de school heeft bij het 100-jarig bestaan aandacht gekregen. Er is een schitterend lustrumboek verschenen over de geschiedenis van het Libanon, geïllustreerd met tal van foto’s, tijdsbeelden en impressies van markante oud-leerlingen, werkweken, de gebouwen, sport- en culturele activiteiten.

Veel reünisten op het ss Rotterdam hebben de stand gemist waar het lustrumboek en andere uitgaven te verkrijgen waren. Maar nu is er nog de mogelijkheid het lustrumboek “Libanon 1909-2009” te bestellen. Zolang de voorraad strekt.

Bij aankoop van het lustrumboek krijg je bovendien twee boekwerkjes cadeau: het fotoboek “Docenten door de jaren heen“, samengesteld door oud-leerling Anton Barendregt en de bundel “Gevallenen ‘40-‘45 Libanon HBS” door oud-docent Corné van Frankfoort.
 
Bestellen

Klik hier om naar het bestelformulier te gaan.
Op het bestelformulier kunt u aangeven of u
• Het lustrumboek + DVD voor 20 euro of
• De DVD voor 12,50 euro of
• Het lustrumboek voor 10 euro
wilt bestellen. Na het versturen van de bestelgegevens krijgt u te zien naar welk rekeningnummer u het bedrag moet overboeken onder vermelding van uw postcode en huisnummer.
Diploma kwijt?

Heb je je diploma in 2006 of later gehaald, download dan een Digitaal uittreksel diplomagegevens op de site van DUO. DUO biedt ook de mogelijkheid tegen betaling een vervangend document te leveren voor veel jaargangen, ga voor meer informatie naar de website.
Mocht DUO geen vervangend document kunnen leveren dan kunt je ook een beroep op het archief van de school doen, vul daarvoor dit formulier in.

Het gaat in alle gevallen om een verklaring, een diploma wordt maar één keer verstrekt.

nieuw op Schoolbank.nl