Betaalsysteem
Op het Libanon Lyceum maken we tot 31 juli 2018 gebruik van het NetPay betaalsysteem van Xafax. Iedere leerling heeft een account op de betaalserver en een gekoppelde contactloze chip vormt de sleutel om te betalen. Bij de start op het Libanon Lyceum krijgen alle leerlingen een chip uitgereikt die gekoppeld is aan hun account. Ben je de chip kwijt of is hij gestolen koppel dan zo snel mogelijk een nieuwe chip aan je account. Je kunt alle zogenaamde Mifare kaarten gebruiken om te koppelen, het systeem gebruikt alleen het nummer dat in de kaart zit (het doet dus niets met bijvoorbeeld je OV-gegevens). Voorbeelden van bruikbare passen zijn: (wegwerp/verlopen) OV-chipkaarten, Libanon betaalpassen en sleutelhangers met chip.

Zodra je een onbekende kaart bij de opwaardeerautomaat of bij de kopieerterminal houdt vraagt het systeem of je die kaart wilt koppelen aan je account. Je moet voor het koppelen je leerlingnummer intoetsen en je wachtwoord van het leerlingnetwerk. Heb je deze handelingen uitgevoerd dan is de zojuist gekoppelde kaart voortaan je betaalsleutel.

Account opladen
Op de eerste verdieping aan de Mecklenburglaan en in de hal van de Palestinastraat hangen opwaardeerautomaten. Houd je pas even voor het blauwe kaartleesvenster tot hij herkend wordt en werp daarna 1 of 2 euro munten in of voer een 5, 10 of 20 euro biljet in. Vergeet niet na het opladen in het scherm op stoppen te drukken.

Betalen
Bij de kassa's in de kantines komt in het display het totaal te staan dat je moet betalen, wanneer er voldoende saldo op je account staat houd je de chip even op de lezer waarna de betaling plaats heeft gevonden.

Kopieren
Naast de kopieermachine in de Tiannazaal staat een betaalterminal die actief wordt als je je chip bovenaan tegen de lezer houdt. Je krijgt hierna de mogelijkheid om voor kopiëren te kiezen in het scherm. Vergeet je niet af te melden, anders kopieert de volgende achter je op jouw kosten.

Printen op de Ramlehweg/Palestinastraat
Alle afdrukken in de bovenbouw worden afgerekend met het betaalsysteem. Zodra je een printopdracht hebt gegeven verschijnt er een pop-up in het scherm die aangeeft hoeveel de opdracht kost en je de keuze geeft de opdracht goed te keuren of te laten vervallen. Zwart/wit afdrukken kosten 5 cent, kleurenafdrukken 20 cent.
Koppelen chip aan account