Schrijversdag 2016
16 maart 2016

Schrijversdag 2016

Klik hier voor de foto's

Afgelopen dinsdag 8 maart was het weer tijd voor de jaarlijkse schrijversdag. Verschillende schrijvers kwamen langs om de leerlingen enthousiast te maken om meer te lezen of om te gaan schrijven.

Ben de Raaf beet het spits af met een klas vol leerlingen die een en al oor waren voor zijn misdaadverhalen.

Mirjam Mous vertelde over haar bronnen van inspiratie. Ze wist de leerlingen mee te nemen naar haar jeugd, maar vertelde ook hoe ze de actualiteit meeneemt in haar boeken.

Elle van den Boogaart beschreef hoe ze vroeger nooit schrijver wilde worden, maar door een avondcursus de schrijverswereld inrolde. Aline Sax daarentegen wilde al haar hele leven schrijver worden en was hier dan ook altijd mee bezig. Zij vertelde over de zoektocht naar haar personages en liet leerlingen zien dat iedereen fantasie heeft en dus kan schrijven.

Ook Mel Wallis de Vries wist veel leerlingen enthousiast te krijgen, met haar moordverhalen. Zij eindigde met een quiz. De leerling die het best had opgelet, won een gesigneerd boek.

Al met al was deze dag een groot succes. Deze dag was niet zo’n succes geworden zonder de inzet van Bianca Scharroo, Petra Posthuma en Nadia Gonzalez. Dank voor de organisatie!