12 februari 2016

Dutch Delta wint Project Onderzoek prijs op BENELUX finale First Lego League

De BENELUX finale van de FLL in Venlo in het weekend van 30 januari jl. op vrijdag 29 januari zijn wij naar Venlo was toegereden. In Eindhoven hadden we een kleine onderbreking in het Philipsmuseum waar we onze algemene technische kennis konden testen. Eenmaal aangekomen in het hotel gingen we meteen aan de slag om de presentaties te oefenen. Na ’s avonds gegeten te hebben bij de Italiaan zijn wij zijn we doorgegaan met oefenen.

's Morgens zaten we al om 07:00 aan het ontbijt. Na snel wat naar binnen te hebben gewerkt gingen we we al vroeg naar Villa Flora. Ons projectidee was een verbetering van de bestaande KLIKO afvalbak. Op festivals zitten die snel vol. Met een sensor aan de onderkant van de klep gaat het zwaailicht bovenop de klep aan als de bak vol is en kunnen bezoekers de zak eruit halen en die naar een verzamelpunt brengen waar ze een beloning ontvangen. We hebben onze drie Festival afvalbakken, die we samen met KLIKO ontwikkeld hadden, een plaats gegeven en onze stand opgezet. Toen de bezoekers en andere teams naar binnen kwamen hebben we voor de ingang geflyerd om ze te informeren over ons idee. Het werkte goed. We verzamelden wel 11 volle vuilniszakken en sommige kinderen bleven zelfs naast een KLIKO zitten wachten tot hij vol was om maar een zakje Lego van ons cadeau te krijgen.

Al vroeg hadden we onze jureringen. Dit jaar werkte de organisatie met het draaimolen idee: de jureringen waren steeds 5 minuten na elkaar. Het was dus nog een hele klus om alle spullen te verzamelen en van jurering naar jurering te gaan. Hierna hadden we even pauze en zijn sommige van ons met de robot naar de oefentafels gegaan. De anderen bleven voor de stand staan om te flyeren en uitleg te geven over het megagrote spel van onze stand . Het spel viel erg in de smaak, er zijn veel foto's en ook selfies met het spel gemaakt. Rond het middaguur hadden we vlak achter elkaar de wedstrijden. De oefenronde ging heel goed, we scoorden 527 punten! Helaas ging het juist niet goed met de echte wedstrijden en scoorden steeds rond 200 punten. Hierna moesten we allemaal rondom de stand aanwezig zijn omdat het tijd was voor de jurybezoeken. Juryleden die nog vragen hebben komen dan naar onze stand. Nadat er een paar juryleden waren langs geweest hadden we een interview met Mark Francken voor een promotie filmpje voor de STP (Stichting Techniek Promotie). Vlak daarna was de prijsuitreiking waar we hoorden dat we de Onderzoek prijs gewonnen hadden. Nadat de prijsuitreiking was afgelopen hebben we de stand weer afgebouwd en zijn weer naar huis gereden.

Liselotte Schmitz, VX1K