08 januari 2016

Kerstviering brugklassen

Alle brugklassen vierden donderdag 17 december kerst. Het programma kende twee onderdelen, schaatsen op de hockeyvelden van Leonidas en ’s avonds het kerstgala in de Maassilo. Het gala was niet verplicht, het schaatsen wel. Aangezien het in Nederland niet vaak meer vriest hebben heel veel kinderen geen schaatsen, maar konden die lenen op de schaatsbaan zelf. Met de kunstschaatsen kon je op de zogenaamde “funbaan” schaatsen, maar mocht je ook op de 400 meter baan je kunsten vertonen. Alle leerlingen kregen bovendien warme chocolademelk.

Hieronder een paar verslagjes van klassenvertegenwoordigers.

Schaatsen we zijn vandaag met de helft van de eerste klassen gaan schaatsen. Het was een hele leuke en gezellige middag. Hier heb ik een verhaal van mijn klasgenoot Lina over haar belevenis van vandaag. Ik keek de hele week al uit naar het moment dat we gingen schaatsen. Ik wist zelf de weg niet maar ik fietste met een paar andere mensen mee. We zijn ongeveer 3 keer gevallen, omdat iemand met haar ogen dicht ging fietsen. Toen we aankwamen moesten we even wachten totdat iedereen er was. We gingen naar binnen en ik ging wachten op mijn schaatsen, want ik moest ze huren. Toen ik mijn schaatsen aan had rende ik naar de funbaan. Ik viel meteen. Toen ging ik mijn vriendinnen  zoeken. Die hadden al een zeehondje, ik ging er op zitten. We gingen racen over het ijs. Toch moesten we wel opletten dat we niet tegen andere mensen aan botsten. Later ging ik op de 400 meterbaan schaatsen, dat was ook heel leuk. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad op de schaatsbaan!

Lina VX1G De disco (kerstgala)

Dit is mijn verhaal over de disco. De disco was op dezelfde dag als het schaatsen, het was daarom een extra leuke en gezellige dag. De disco begon om 20:30 en later kwamen de kinderen van de bovenbouw. Rond 22:00 kwam iedereen en kon het feestje echt beginnen. We hebben de hele tijd gedanst, gezongen en gedanst zonder te stoppen tot 23:30 , toen was het feestje voor ons helaas afgelopen. We hebben er wel hele leuke herinneringen aan over gehouden. Dit was mijn verslag Selina Ozogul VX1G (klassenvertegenwoordiger)

Schaatsen VX1H

Het schaatsen was heel gezellig. De meesten kinderen uit onze klas konden al schaatsen en konden al meteen op de 400 meter baan. Sommige kinderen die niet konden schaatsen gingen op de funbaan en de kinderen die wel konden schaatsen hielpen dan de anderen, dat vond ik heel aardig. De meeste kinderen uit mijn klas gingen tegelijkertijd chocomel drinken en met elkaar praten over wat ze zouden doen met nieuwjaar en kerst. Na afloop van het schaatsen ging iedereen elkaar een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen.

Iyoas Sennay, VX1H

Schaatsen met de klas

Het schaatsen was super leuk en gezellig. Ook was het op mijn vierjaardag dus extra leuk. Iedereen was mega enthousiast. Alleen was het wel jammer dat je niet met noren op de kids baan mocht want dat was wel de leukste baan.

Kerstgala

Het kerstgala was leuk, de liedjes waren eerst niet zo goed maar daarna waren het wel goede nummers om te dansen. Ook heb ik veel gelachen. ik heb veel lol gehad maar het was te snel voorbij. Ik stem bruggers langer blijven!

Sera HV1D

Schaatsen

Op donderdag 17 December, gingen alle brugklassen schaatsen bij hockeyclub Leonidas. Van het eerste tot het achtste uur, zag je brugklassen van het Libanon Lyceum op de schaatsbanen. De banen bij de club zijn niet super spannend, maar iedereen had het er erg naar zijn zin. Het was leuk om te zien hoe iedereen met elkaar omging. Niemand werd uitgelachen of geplaagd omdat diegene wat minder goed kon schaatsen, iedereen was juist gelijk. We hebben er een leuke dag gehad.

Kerstgala

Op de zelfde dag als het schaatsen (donderdag 17 December), was er in de avond een kerstgala voor de klassen 1 t/m 6. Voor de eerste klassen was het van 20:30 tot 23.30 Het feest was in de Maassilo. Je kon er muntjes halen en met die muntjes kon je dan drinken halen. Mijn klas is bij die avond meer met elkaar omgegaan, we hebben daar denk ik allemaal de tijd gehad om elkaar echt te accepteren om hoe we zijn. Samen hebben we daar echt een leuke avond gehad en ook zeker veel lol. Als ik om me heen keek dan had eigenlijk iedereen(klas 1 t/m 6) het wel naar zijn zin. Er was goede muziek en het was een goede grote ruimte. Uiteindelijk lette ook niemand meer op hoe heet het er was, en ook op deze avond was iedereen bij mij in de klas gelijk en mocht er bij komen.

Groetjes,

Isa van de Luitgaarden (HVT1F)

Wij gingen als afsluiting en begin van de kerstvakantie schaatsen met de brugklassen. Mijn vrienden en ik vonden het echt leuk. Ik heb mijn vriendinnen  leren schaatsen, heel veel selfies genomen en iedereen natuurlijk een kerstkaart gegeven! Helaas moest ik eerder weg, maar ik heb alsnog super veel plezier gehad. En om de leraren op ijs te zien was ook erg grappig.

Groetjes Yasmine uit MH1B