23 december 2015

Excursie Düsseldorf

Het was half acht in de ochtend en iedereen stond voor de school te wachten, we moesten ons verzamelen om op de bus te wachten. De bus kwam wat later maar dat was geen probleem. Toen we waren ingestapt kon de buschauffeur niet rijden omdat twee auto’s in de weg stonden. Maar dat probleempje werd ook weer snel opgelost door de hulp van wat sterke jongens. Ze zetten de auto gewoon opzij en rond acht uur vertrokken we richting Düsseldorf.

Op de heenweg was het heel leuk in de bus. Bijna iedereen verheugde zich op wat we in Düsseldorf gingen doen. De sfeer in de bus was ook heel gezellig en iedereen kon zich wel op z’n gemak voelen. Eenmaal daar aangekomen stapte iedereen uit en ging iedereen z’n eigen kant op. Ik koos ervoor om de stad in te gaan en te gaan winkelen. De sfeer in de stad is erg gezellig en de mensen zijn er ook heel vriendelijk. Ik merkte wel dat er veel Nederlanders waren aangezien ik bijna alleen maar Nederlands om me heen hoorde.

Na een paar winkels bezocht te hebben besloot ik om richting het filmmuseum te lopen omdat we daar om 13.00 uur moesten zijn. Daar aangekomen begon een rondleiding. Er was veel te zien in het museum het draaide vooral om films en hoe films werden gemaakt maar toch ook om de kleding in films en de acteurs zelf. Het filmmuseum bestond uit vier verdiepingen, allemaal thematisch ingedeeld. De opbouw van de opstelling was heel goed gedaan, wat bij elkaar hoorde zat apart, en bij elkaar. Alles was perfect neergezet. Zodra je een bepaalde thema-‘hoek’ inging, leek het alsof je in die periode leefde. Wat ik heel erg leuk vond waren de kostuums uit oude films, zoals de vampierskostuums en de Japanse kostuums. Wat ik helemaal geweldig vond was de hoek van de schaduwspelen van Lotte Reiniger. Daar kon je oude kunstwerken zien. Het contrast van licht en donker, het werken met meerdere lagen om zo diepte te creëren en het maken van meerdere foto’s om een bewegend beeld te creëren was geweldig om te zien. De werking van het blauwe doek werd ook uitgelegd, maar jammer genoeg deed hij het op dat moment niet. Er was zo ontzettend veel te zien maar helaas moesten we gelijk met de groep meelopen als de vrouw klaar was met haar uitleg. Hierdoor kon ik niet helemaal op de manier kijken zoals ik graag had gewild. De rondleiding duurde ongeveer anderhalf uur. Toch heb ik veel opgestoken en kon ik het Duits allemaal goed verstaan.         De rondleiding was hartstikke leuk en we hebben er zeker wat van geleerd!

De rondleiding eindigde om half drie en we hadden tot half zes de tijd om wat voor ons zelf te doen. We besloten om wat te gaan eten omdat we echt honger hadden. Het eten was er heel lekker. Natuurlijk hebben we ook de prachtige kerstmarkt bezocht. Wat een schitterende winkels en etalages in kerstsfeer en wat een gezellige kraampjes overal in de stad! De tijd ging best wel snel want het was ineens kwart over vijf en we liepen richting de parkeerplaats waar de bus op ons stond te wachten.

Rond half zes reden we weer terug naar school. Het was best wel druk in de bus, velen hadden nog genoeg energie terwijl anderen heel moe waren. Ik zelf heb niet echt veel meegekregen van de terugweg omdat ik in slaap viel. Gelukkig kwamen we veilig aan bij de school en daar sloten we deze leuke en leerzame dag mee af.

Maïssa el Abdellaoui

klas 4HB