14 december 2015

Regiofinale First Lego League

Onze dag begon vroeg in de ochtend. Alle teams moesten al om 07.30 uur naar het O&O lokaal om spullen voor de wedstrijd te pakken. Toen gingen we met alle groepen ( Toolo, Primo, Quattro, Duplo en Dutch Delta) naar de plek waar de bus ons zou oppikken. De wedstijd vond plaats bij het Innovation Dock op de RDM-kade in Heijplaat, een bizar groot gebouw. Alle teams volgden mw. van Wijngaarden. Ze wees ons waar elk team zijn plek had gedurende de wedstrijd, onze Pit Area. We zetten daar al onze spullen bij de tafel. Even later kwam onze coach (Sam van der Jagt uit 5V) met de tijden wanneer we zouden worden verwacht door de verschillende jury’s.

Als eerste begonnen we met de jurering van het Robotdesign. We kwamen binnen met onze yell, de mascotte en ons spandoek met daarop de naam van ons team. Het ging uiteindelijk heel goed en we moesten al snel naar het volgende onderdeel.

Dat was de robot wedstrijd. Voordat we begonnen mochten we nog heel even op de oefentafel de robot testen. Toen startte de wedstrijd. De robot deed veel missies goed. Zo goed zelfs dat we na de eerste ronde 1e stonden op de robot ranking list van 39 teams. We waren daar heel blij mee. We hadden een korte pauze voordat de volgende ronde was. En al weer gingen alle missies goed. Zelfs beter! We stonden nog steeds 1e.

Daarna was het tijd voor de Core Values jurering. De Core Values gaan o.a. over hoe je met elkaar omgaat als team. Bijvoorbeeld of je je team soms complimenten geeft en of je echt goed samenwerkt. Toen hadden we de grote pauze. We gingen met het hele team een hapje eten in de kantine. Het eten daar was heel lekker.

Even later gingen we beginnen met de jurering van ons Project. De presentatie ging beter dan verwacht. En toen gingen we naar het laatste onderdeel, de 3e robot ronde. Heel het team stond vol spanning te kijken. Deze ronde ging helaas niet zo goed.

Toen we klaar waren met alle onderdelen besloten we gezellig een spelletje te doen bij de Pit Area. Onze coach riep ons na een tijdje op om naar de tribune in de Arena te gaan. Toen alle teams er waren kondigde de presentator team voor team aan om naar voren te komen. Iedereen kreeg een medaille en werd er een foto gemaakt van elk team.

Vervolgens werd er een aparte wedstrijd gehouden met de acht beste robot teams. Wij (team Qauttro) waren samen met twee andere Libanon teams bij de hoogst scorenden. Helaas viel ons team al gelijk af. Maar team Toolo en team Primo waren wel door naar de volgende ronde. Uiteindelijk werd team Toolo 2e.

En toen kwamen de echte prijzen. De eerste prijs voor het Libanon was voor team Toolo, voor de beste Project Presentatie. De tweede prijs voor het Libanon was voor team Primo, de Core Values Inspiratie award. En de derde prijs voor het Libanon lyceum was voor team Quattro , voor het beste Robotdesign ontwerp. En toen werd bekend dat ons team Dutch Delta de tweede Over-All prijs had gewonnen. Dat betekent dat Dutch Delta door ging naar de Benelux finale!

Het was een super leuke en gezellige dag.

Emiel Rivera   1E