08 december 2015

La famille Bélier

Op 12 november 2015 was het de tweede jaarlijkse landelijke “Dag van de Franse taal”. Deze dag, die dus volledig in het teken staat van de Franse taal, worden er op vele scholen in het land speciale activiteiten geregeld die ermee te maken hebben. Dit kunnen bijvoorbeeld workshops en presentaties zijn, maar voor 4 en 5 vwo was er iets extra leuks geregeld: We zijn namelijk naar de film La famille Bélier geweest in Lantarenvenster.

De film gaat over de familie Bélier, die allen doofstom zijn, op de oudste dochter na. De dochter blijkt een waar zangtalent te zijn, en ze moet meerdere obstakels overwinnen om haar familie en ook zichzelf ervan te overtuigen dat ze dit kan én wil. Ondertussen gaat het leven op de boerderij en in het kleine dorpje waar ze wonen gewoon door, en het is moeilijk voor haar om alles met elkaar te combineren. Het is echt een prachtige en ook emotionele film, die we boven verwachting goed vonden. Het verhaal raakt je echt, en alles is ook nog eens heel goed geacteerd.

Het was erg leuk om eens een keer op een andere manier met Frans bezig te zijn dan heel de tijd in een klaslokaal te zitten en wij hopen dan ook dat dergelijke uitjes als deze zeker behouden blijven! Ook al krijgen we er nog wel een toets over, de film was het kijken meer dan waard.

Sam van der Jagt en Fey Al Faidi - Klas V5C