16 november 2015

TU-Delft excursie V3F

V3F is op 11 november op excursie naar de TU-Delft geweest. Dit was ter voorbereiding op de profielkeuze en daarna ook nog de studiekeuze. We hebben op deze dag verschillende dingen gedaan. Ten eerste kregen wij een introductie van de studies die je allemaal kan doen op de TU-Delft. Maar dat was niet alles. We kregen ook de opdracht om een ondergronds winkelcentrum in Rotterdam te ontwerpen. Niet alleen ontwerpen maar ook nadelen voor de mensen die ermee mee te maken hebben op te lossen. Ons winkelcentrum moest iets hebben waardoor iedereen naar jouw winkelcentrum toe zou gaan, iets unieks. Een thema.

Na de opdrachtintroductie ging iedereen meteen aan de slag. Er zijn waanzinnige winkelcentra gemaakt. Iedereen heeft over oplossingen nagedacht voor nadelen die een ondergronds winkelcentrum zou kunnen hebben. Halverwege hadden wij een pauze en gingen we de campus van de universiteit bekijken. Erg indrukwekkend! Er is altijd wel een gebouw met 1 of meer studies erin. En om de rondleiding compleet te maken moesten we natuurlijk wel naar de Dreamhal. Daar staat de fiets waar de TU-Delft nu mee bezig is. Deze fiets gaan ze gebruiken voor een race in Amerika. De TU-Delft heeft al vaak de winst gepakt en hoopt dat volgend jaar weer te doen!

In de late namiddag gingen wij verder werken aan onze winkelcentra. Om half drie was het tijd om te presenteren. Er werd uiteindelijk een winnaar gekozen. Het winnende groepje was van Salima, Shivani, Nora, Barbara en Julia. Zij hadden overal goed over nagedacht en veel tijd aan het uiterlijk besteed. Maar als leuke afsluiting zijn we naar het Sciene Center gegaan. Dat is een hal met allemaal zelfgemaakte spelletjes en experimenten. Om half vier reden wij weer richting Rotterdam.

Nina Op het Veld V3F