22 september 2015

Excursie naar het Prinsenkwartier

10-9-2015 DELFT

Voor het eerste project van O&O hebben de klassen VX3oo_2 en VX3oo_3 als opdracht, een interactief lichtkunstwerk te ontwerpen.

De klassen hebben hiervoor een programma van eisen mee gekregen, samengesteld door de opdrachtgever. De lijst bestaat uit:

• Een interactief werk

• Een werkend product

• Ten minste acht uur werkend zonder netspanning

• Budget van 10 euro per lichtobject

Ter voorbereiding van het project zijn de klassen op excursie geweest naar het Prinsenkwartier. De reden hiervoor is dat het werk dat je maakt uiteindelijk op het plein van het Prinsenkwartier komt te staan. Door er een kijkje te nemen konden de leerlingen beter inschatten wat ze wilde maken en waar ze dat wilden neerzetten.

Bij aankomst werd de groep ontvangen(door Jasper Bos medewerker van het Prinsenkwartier), waarna de groep naar binnen werd geleid en hen een presentatie werd voorgedragen(opnieuw door Jasper Bos). Na de presentatie ging de groep weer naar buiten en konden ze een tijdje rondlopen om een idee te krijgen waar zij hun werk konden plaatsen.

Het was een informatieve excursie en de leerlingen hebben er veel aan gehad. Nu afwachten wat het eindresultaat wordt.

Rombert van AS & Zino Keijser