08 september 2015

Nieuwslezers bij RTV Rijnmond

Frank geeft instructie in de studio

Afgelopen schooljaar hebben de leerlingen van klas VX1K een bezoek gebracht aan de studio van RTV Rijnmond. Bij het vak Mediatraining kregen zij de opdracht om een aflevering van een nieuwsuitzending te maken.

De leerlingen hebben zelf bedacht welke items er voorbij moesten komen in het programma. Er was wel duidelijk afgesproken dat alle items zouden gaan over iets dat de leerlingen bezighoudt. Onder leiding van Rijnmond sport presentator Frank Vijg werd er een hoop gebrainstormd en gediscussieerd. De projectgroepen hebben zelf hun beeldmateriaal opgenomen en bewerkt. Gewapend met allerhande smartphones en digitale camera’s trokken de leerlingen erop uit om beeldmateriaal te schieten. Voice-overs werden ingeproken, filmpjes geknipt en geplakt en dat alles in korte tijd. De studio stond namelijk al geboekt.

Als slagroom op het toetje mochten de leerlingen in de studio van Rijnmond TV hun eigen programma presenteren. Als volleerde nieuwslezers deden zij verslag in de studio. Elke projectgroep leverde een presentator die de items aan elkaar praatte. Extra spannend, want de presentator is helemaal alleen in de studio met niets anders dan een ‘oortje’ om aanwijzingen te volgen. De rest van de crew volgt alles vanuit de uitzendstraat. En het resultaat mag er zijn. Wij zijn in elk geval apetrots op de leerlingen van VX1K.