Ontvangst nieuwe brugklassers Hoflaankerk
27 augustus 2015

Ontvangst nieuwe brugklassers Hoflaankerk

Maandagmiddag 24 augustus om 14.30 uur: 270 nieuwe brugklassers staan samen met hun mentor voor de ingang van de Hoflaankerk op het startsignaal te wachten. Erik Zevenbergen heet intussen alle ouders in de Hoflaankerk hartelijk welkom, waarna de leerlingen onder begeleiding van trompetgeschal samen met hun mentor de kerk inlopen (zoals ze over enkele jaren als geslaagde examenkandidaten opnieuw zullen doen).

Trotse, ietwat nerveuze koppies kijken rond of ze hun applaudisserende ouders kunnen ontwaren.

Vervolgens krijgt Bert Ran het woord. Hij legt de nadruk op presteren, samenwerken (zowel leerlingen onderling zowel op school als thuis), een positieve instelling hebben en zorgen voor een goede sfeer binnen de school. De vier vaardigheden uit de wereldklas komen tevens aan bod.

Tussendoor wordt het programma afgewisseld met prachtige vioolmuziek (dank aan Adelheid en Veerle) en een uiterst ontspannen gitarist (Rudolf Houdijk). Het interview van Serhad en Imane is vertederend; knap hoe zij beiden ontspannen het gesprek met elkaar aangingen en een aantal nieuwe leerlingen erin betrokken.

Vervolgens kregen Lizelot en Ties het woord, zij hadden een mooie PowerPoint van hun brugklasjaar gemaakt waarin zij stapsgewijs met foto’s lieten zien welke activiteiten ze het afgelopen jaar hadden beleefd .

Bert wenste tot slot de brugklasleerlingen een succesvol en sfeervol jaar toe, waarna alle klassen naar de Mecklenburglaan liepen waar de mentoren een welkomstprogramma voor de kinderen hadden voorbereid.

De kop is eraf, maar liefst 9 nieuwe brugklassen gaan hun carrière op onze school beginnen!

Dank aan Remco en Maurice voor de voorbereidingen en dank aan onze hoffotograaf Leonard voor de sfeervolle plaatjes.

klik hier voor de foto's