Blog
29 juni 2015

NK roeien bosbaan Frauke en Jeroen

5 juni, de eerste mooie dag van het jaar. Toen iedereen op school zat konden wij buiten van deze dag genieten. Op 5 juni startten wij, Frauke Taselaar en Jeroen Smit, namelijk het Nationaal school roeikampioenschap (NSRK). Met 80 andere schoolroeiers die de laatste tijd getraind hadden bij KRZV De Maas vertrokken wij om 8 uur vanaf het Montessori Lyceum richting 020. Eenmaal op de Bosbaan, dé roeibaan van Nederland, aangekomen was het een kwestie van opriggeren* en wachten op de voorwedstrijd. Deze was om 11:05. Er was alleen één probleem, de laatste keer dat we samen hadden geroeid was op het NSRK van vorig jaar. Dat ging toen best goed, maar toen hadden we veel samen geroeid. Dit jaar niet doordat we beiden aan het trainen waren voor het NK/ARB op 6&7 juni. Tijdens het oproeien (warm roeien) moesten we dan maar oefenen. Frauke zat op slag en Jeroen op boeg. Doordat Frauke kleiner is dan Jeroen moest Jeroen halve bank roeien*. Vorig jaar werkte dit dus waarom dit jaar niet? Dit was het achteraf niet helemaal. In onze heat werden we meteen laatste. Gelukkig waren er weinig deelnemers in ons veld. Wij startten in het onderbouw 2x mix. Hier hadden we maar twee andere boten als tegenstander in, dus dat moest gewoon te winnen zijn; vonden wij. Eénmaal aangelegd bespraken wij samen met meneer Krakeel, die speciaal voor ons van Amersfoort naar Amstelveen gefietst was (!), wat onze tactiek moest worden voor de volgende wedstrijd. Frauke kwam met het idee om Jeroen op slag te zetten en zelf op boeg te gaan zitten. Hierdoor kon Jeroen meer kracht zetten. We sprongen meteen de boot in en gingen meteen oefenen, het werkte best goed! Om 14:15 was de finale. De start was best spannend omdat we gelijk opliepen met de rest, dat wilden wij niet! Dus besloten we alles te geven, een eindsprint inzetten na 50 meter roeien. En dat werkte! We kwamen los van de rest en kwamen als eerste over de finishlijn!

Bij de meeste roeiwedstrijden roei je altijd een finale. De voorwedstrijd bepaalt welke finale je roeit. Doordat wij weinig tegenstanders hadden zaten we automatisch in de eerste finale, als je die wint win je meteen. Oftewel, wij waren eerste!

Een paar uur na de wedstrijd was de prijsuitreiking. De prijzen werden uitgereikt door Elisabeth Hogerwerf en Olivia van Rooijen, zij hadden een week hiervoor op het EK zilver gehaald.

Na de prijsuitreiking gingen we al weer terug naar Rotterdam, waar we verwelkomd werden met de eerste onweersbui van het jaar…

 

 

http://www.nu.nl/sport-overig/4059186/drie-keer-zilver-nederlandse-boten-bij-ek-roeien.html

 

*opriggeren= boot in elkaar zetten. Sommige onderdelen van roeiboten worden van de boot afgehaald voor vervoer.

zoeken
kalender
Meer Blog-items...
  • Het Libanon is morgen één groot theater met WIRED!
  • FLL klassenfinale
  • De Hoflaankerk; start van het nieuwe schooljaar
  • Sam van der Jagt naar Princeton University
  • Brugklasleerlingen 2017-2018
  • Schoolroeikampioenschap
  • Dutch Delta wint 1e prijs in de categorie Core Values op FLL Open European Championship in Århus, Denemarken
  • Schrijversdag 2017
Pagina 1 van 9EersteVorige[1]2345VolgendeLaatste