Blog
28 november 2018

Leerlingen van het Libanon Lyceum door naar Benelux finale van internationale robotica wedstrijd FIRST LEGO League


Rotterdam, 24 november 2018 - Leerlingen van het Libanon Lyceum zijn de grote winnaars van de regionale finale van de FIRST LEGO League Rijnmond. Met het winnen van deze regiofinale hebben de kinderen een plek in de Benelux finale bemachtigd, dat in februari 2019 zal plaatsvinden. Meer dan 30 middelbare scholen uit de regio Rijnmond kwamen vrijdag bij elkaar in het Innovation Dock op de RDM Campus in Rotterdam, met een robot die zij zelf hebben ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd.  


FIRST LEGO League (FLL) De FLL is een robotica wedstrijd die jongeren in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar uitdaagt om de rol van Wetenschap & Technologie in de maatschappij te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten met een jaarlijks wisselend thema. Met dit jaar de ruimtevaart als centraal thema. De deelnemers hebben de afgelopen maanden samengewerkt in teams, bedachten een probleemstelling en deden onderzoek naar een creatieve oplossing daarvan. Daarnaast hebben de kinderen met een zelfgebouwde en zelf geprogrammeerde robot meegedaan aan een robotica wedstrijd waarbij de robot diverse missies moest voltooien. De kinderen werden door een jury beoordeeld op de robotprestatie, het project onderzoek, het robotontwerp en het samenwerkingsproces. Het Libanon Lyceum werd door de jury beoordeeld als één van de beste teams en team Primo vertegenwoordigt de regio Rijnmond tijdens de Benelux finale dat op 16 februari 2019 zal plaatsvinden.  

Naast de drie grote winnaars is er nog een team van het Libanon die in de prijzen is gevallen. Zo heeft team Duplo van het Libanon Lyceum de best presterende robot van dit toernooi gemaakt en won ditzelfde team de eerste prijs bij de Team-award Core Values.

Wat zijn wij trots op onze leerlingen!

Foto's zijn te zien op https://www.technasiumlibanonlyceum.nl


Cathelijn van Wijngaarden
Thera Huijsmans
Connie Hemerik
Docenten O&O 1e klas

zoeken
kalender
Meer Blog-items...
  • Het Libanon is morgen één groot theater met WIRED!
  • FLL klassenfinale
  • De Hoflaankerk; start van het nieuwe schooljaar
  • Sam van der Jagt naar Princeton University
  • Brugklasleerlingen 2017-2018
  • Schoolroeikampioenschap
  • Dutch Delta wint 1e prijs in de categorie Core Values op FLL Open European Championship in Århus, Denemarken
  • Schrijversdag 2017
Pagina 1 van 9EersteVorige[1]2345VolgendeLaatste