23 maart 2018

Schrijversdag

Op 6 maart vond de Schrijversdag plaats. De eerste, tweede en derde klassen ontvingen ieder een auteur. Schrijvers, zoals bijvoorbeeld Buddy Tegenbosch, Anna Woltz, Cis Meijer, Khalid Boudou, Ben de Raaf, Elle van den Boogaart en Theo-Henk Streng maakten de leerlingen enthousiast door over hun leven als schrijver te vertellen en de achtergronden van de verhalen uit hun boeken te delen. De meeste leerlingen wilden uiteraard weten of je rijk kunt worden van het schrijverschap. Ook werden er vragen over het bedenken van een pakkende titel, hoe een boek goed kan worden gepromoot en hoe je jezelf als schrijver blijft motiveren, gesteld. Het was mooi om te zien hoe leuk de schrijvers het vonden om over hun vak te vertellen en hoe enthousiast zij de leerlingen konden maken voor het lezen!

Claudia van den Berg

• Libanon Lyceum wint First Lego League Benelux finale