Blog
FLL klassenfinale
07 november 2017

FLL klassenfinale

 

Op dinsdag 31 oktober en op donderdag 2 november was de spanning te snijden in de aula van de Mecklenburglaan. Na 5 weken ploeteren presenteerden zij voor hun ouders, de jury (bestaande uit Dutch Delta leerlingen) en hun O&O docenten de resultaten van hun inspanningen. Wie zou er uitgekozen worden om het Libanon te gaan vertegenwoordigen op de regiofinale van de First Lego League Finale op 24 november?

Elke klas had vier groepen die een robot hadden gebouwd en geprogrammeerd om binnen twee en een halve minuut enkele missies op het speelveld te volbrengen. Grote opluchting was zichtbaar als de robot ook op het wedstrijdveld precies deed wat hij moest doen. Regelmatig zaten leerlingen en ouders met hun handen voor hun mond en klonken er kreten van teleurstelling of juist vreugde.

Er waren ook projectgroepen die zich hadden gestort op de Challenge van dit jaar: ‘Hydro Dynamics’.

Zij moesten in de cyclus van watervinden, transporteren, gebruiken en afvoeren een probleem definiëren en daar een innovatieve oplossing voor vinden. Daarnaast werd er verwacht dat ze met behulp van experts hun onderzoek zouden verdiepen. Tenslotte moesten de groepen hun oplossingen delen met organisaties die baat bij zouden kunnen hebben bij gebruik van het product.

We zagen oplossingen variërend van slim watergebruik in pretparken tot het opvangen en filteren van condens in een handige toolkit voor reizigers in droge gebieden.

 

De jury heeft inmiddels besloten en iedereen is geïnformeerd over de uitslag. Heel veel plezier en succes op 24 november!

 

Cathelijn van Wijngaarden

 

zoeken
kalender
Meer Blog-items...
  • Het Libanon is morgen één groot theater met WIRED!
  • FLL klassenfinale
  • De Hoflaankerk; start van het nieuwe schooljaar
  • Sam van der Jagt naar Princeton University
  • Brugklasleerlingen 2017-2018
  • Schoolroeikampioenschap
  • Dutch Delta wint 1e prijs in de categorie Core Values op FLL Open European Championship in Århus, Denemarken
  • Schrijversdag 2017
Pagina 1 van 9EersteVorige[1]2345VolgendeLaatste