02 juni 2017

Dutch Delta wint 1e prijs in de categorie Core Values op FLL Open European Championship in Århus, Denemarken

Dutch Delta, het team dat namens het Libanon Lyceum elk jaar meedoet met de First Lego league, heeft het seizoen buitengewoon goed afgesloten met een welverdiende 1e prijs in een open Europese finale. In december kwalificeerde het team zich al als winnaar van de regiofinale. Het winnen van de Benelux finale in februari kwam als een verrassing. Nu mocht het team op internationaal niveau laten zien wat het waard was.

Drie dagen lang lieten de leerlingen in Århus zien hoeveel punten hun robuuste robot kon scoren op de speeltafel. Ze presenteerden een onderzoek en oplossing gericht op stress vermindering bij rendieren door middel van een unieke en veelzijdige gps tracker. Ze demonstreerden hun teamspirit voor de jury en natuurlijk tijdens alle wedstrijddagen tussen de 118 andere teams.

Het harde werken werd bekroond met de uitreiking van de ‘Inspiration Award’ in de categorie ‘Core Values’. De omschrijving van de prijs luidt als volgt: ‘This award celebrates a team that is empowered by their FLL experience and displays extraordinary enthusiasm and spirit’.

Joris, Vincent, Lotte, Hugo, Femke, Eriany, Storm, Kars, Marjolein, Anne, Rory, Karen en Harald, gefeliciteerd! We zijn trots op jullie!