11 mei 2017

Sponsorloop brugklassen

Elk jaar organiseert de sectie L.O. een sponsorloop waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Als goede doel was er gekozen voor SOS-kinderdorpen. Een stichting die zich hard maakt om kinderen waar ook ter wereld een veilig thuis te bieden. Soms in hun eigen gezin (waar ouders het extreem zwaar hebben hun kinderen de nodige zorg te bieden), maar heel vaak ook in pleeggezinnen of kinderdorpen.

Op dinsdag 4 april liepen alle brugklassers voor dit goede doel zoveel mogelijk rondjes in sporthal Kralingen. Waar aangegeven was dat 25 rondjes het maximum was, waren er vele kinderen die gewoon bleven doorlopen. (sommigen liepen wel 40 rondjes).

We waren er getuige van dat niemand er de kantjes vanaf liep, we zagen knalrode hoofden en bezwete lijven, de inzet was enorm!

Na afloop bogen de mentoren zich over het eindresultaat. Uiteindelijk was klas VX1G de klas met de hoogste opbrengst, zij haalden maar liefst 1208,50 op! De totale opbrengst werd uiteindelijk 6723,85!! Een fantastisch resultaat! Binnenkort wordt dit bedrag door 2 collega’s van de sectie L.O. in het gezelschap van enkele brugklassers op het kantoor van SOS-kinderdorpen overhandigd.

Sectie L.O.