11 mei 2017

Workshops cultuur brugklassen SKVR

Sinds enige jaren doen de brugklassen mee met het project “Bollywood” wat door de SKVR wordt aangeboden. Helaas bleek op het laatste moment dat dit project dit jaar geen doorgang kon vinden. We moesten met de brugklassen dus iets anders gaan doen. Per drie klassen (M/H, H/V en VX) hadden de mentoren hun keuze voor een workshop gemaakt. De mavo/havo klassen kozen voor het project “building 010”, een combinatie van dans, theater en media. De havo/vwo-klassen kozen voor “present”, een workshop waarbij aandacht werd besteed aan “hoe presenteer je jezelf”? Gelet werd op houding, stemgebruik en woordkeuze. De drie VX-klassen hadden hun oog laten vallen op de workshop “Graffiti”, met behulp van sjablonen teksten en/of afbeeldingen spuiten.

Na afloop sprak ik de mentoren, ik kreeg de indruk dat de leerlingen het heel geslaagd vonden. Uiteraard zullen we in het mentoren overleg evalueren en besluiten of we komend schooljaar hier mee doorgaan. Voor een impressie zie de foto’s.

Bert Ran

• Schrijversdag 2016
  • Schaatsuitje
  • Excursie Goeree-Overflakkee
  • Dutch Delta wint Project Onderzoek prijs op BENELUX finale First Lego League
  • TOP-middag
  • 4e bij nationale finale EUSO!
  • Kerstviering brugklassen
  • Mavo 3 bowlen
  • 4VWO auf Exkursion nach Deutschland/4VWO op excursie naar Duitsland
  • Excursie Düsseldorf