Schrijversdag 2017
20 maart 2017

Schrijversdag 2017

Klik hier voor de foto's

Dinsdag 14 maart was het weer zover….de Schrijversdag!

Bekende schrijvers, zoals onder andere: Ben de Raaf, Maren Stoffles en Khalid Boudou kwamen ook dit jaar met enthousiasme hun verhalen vertellen. Margje Woodrow vond goede aansluiting bij de leerlingen door te vertellen over haar ervaringen van de middelbare school. Theo-Henk Streng sprak in zijn verhaal over hoe een boek tot stand komt. Leerlingen waren zeer geïnteresseerd in de manier waarop een boek uiteindelijk gepubliceerd wordt. Bij Khalid Boudou zaten de leerlingen aandachtig te luisteren naar hoe onder andere hun medeleerling passages uit het boek Pizzamaffia voorlas. Bij Elle van den Boogaart waren leerlingen geïntrigeerd door haar verhaal over het meelopen bij de marechaussee en hoe zij deze ervaring heeft vertaald in haar boek.

Ook werden de leerlingen uitgedaagd mee te denken over boeken die momenteel worden geschreven. Dit vonden ze erg leuk en ook de schrijvers werden verrast door de interessante inzichten en bijzondere invalshoeken van de leerlingen. Het was goed om te zien dat de schrijvers het naar hun zin hadden en de leerlingen weer zin hebben om meer te gaan lezen!

Claudia van den Berg